Γραφείο

Κώστας Ιντιάνος

Ο Κώστας Ιντιάνος γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου στην Παλλουριώτισσα Λευκωσίας. Ήταν ο γιος της Χαρίκλιας Ιντιάνου το γένος Μούσκος και του Αιμίλιου Ιντιάνου, αδερφός του νεότερου Αντώνη Ιντιάνου ο οποίος ίδρυσε το δικηγορικό γραφείο αλλά δεν είχε δικά του παιδιά.

Το 1965, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με Bachelor of Arts Degree inLaw, εισήρθε το δικηγορικό γραφείο σαν ασκούμενος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος και παντρεύτηκε την Ελένη Ιντιάνου, το γένος Garin. Ήταν όταν ορκίστηκε και για το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πέρασε στα χέρια του το δικηγορικό γραφείο από το θείο του, όταν ο τελευταίος πέθανε το 1968.

Μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974, από το 1977 έως το 1983, υπηρέτησε ως μέλος της Διεθνούς Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, στη Γαλλία στο Τμήμα Οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Σαν μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ανεξαρτήτων Διανοούμενων, απέκτησε γνώσεις στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Καταστατικού Χάρτη και είχε ενεργή δράση στη σύνταξη των συμπερασμάτων και στη Νομολογία της Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Διανοούμενων.

Ο Κώστας Ιντιάνος με τα χρόνια έγινε ένας ασκούμενος δικηγόρος με ευρεία εμπειρία και ειδικότητα στον εμπορικό, εργασιακό και εταιρικό νόμο με ιδιαίτερη έμφαση στην εγγραφή και λειτουργία διεθνών επαγγελματικών και ναυτιλιακών Εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ήταν ή ασκούσε μεταξύ άλλων το/ως:

– Μέλος του δικηγορικού Συλλόγου,

– Ποινικό Δίκαιο και ασχολήθηκε με έναν μεγάλο αριθμό σημαντικών υποθέσεων, όπως φόνος, ανθρωποκτονία, ληστείες τραπεζών, εκ δόλου διενέργειες και λοιπά σαν δικηγόρος υπεράσπισης με πολύ επιτυχές ποσοστό αθωώσεων,

– Πολιτικό δικαστικός Αγώνα, εμπορικό και εταιρικό Νόμο, συνταγματικό και Νόμο υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περισσότερο σε συνδυασμό με την εφαρμογή των παροχών του ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ στην Κύπρο, Διεθνείς Διαιτησίες, ιδιωτικό και δημόσιο διεθνή νόμο, όπως υποθέσεις σχετικές με την αρμοδιότητα του ναυτοδικείου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

– Γενικός Γραμματέας του κυπριακού δικηγορικού Συλλόγου (1967-1972)

– Μέλος της νομικής Επιτροπής του δικηγορικού Συλλόγου και της Επιτροπής φορολόγησης ναυτιλιακών και Off-Shore Εταιρειών.

– Μέλος του Διεθνούς δικηγορικού Συλλόγου.

– Μέλος του κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

– Μέλος της Oxford Society της Κύπρου.

– Αντιπρόεδρος του κυπριακού ποδοσφαιρικού Ομίλου (1967-1974).

– Διορίστηκε από τον κυπριακό αθλητικό Οργανισμό το 1997 σαν Συμβουλευτής για να προετοιμάσει τον οργανισμό και όλη την επιστημονική εργασία κα άλλα σχετικά θέματα και ζητήματα σε συνεργασία με τα CDDS του ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την επικείμενη ανεπίσημη συνάντηση των Υπουργών για τον αθλητισμό των κρατών τουευρωπαϊκού Συμβουλίου

Κώστας Ιντιάνος (1942-2001)

 

Οι δημοσιεύσεις που σχετίζονται με το έργο του Κώστα Ιντιάνου συμπεριλαμβάνουν τα:

– Press publication (1994) on Opinions and Judgments of the European Judicial organs compared to decisions of the Supreme Court of Cyprus.

-Study in the French language published in the Cahiers Juridiques et Fiscaux De L’exportation in 1991 on the “Constitution et Fonctionnement des Societes Offshore a Chypre”.

-Study in English on International Trusts, published in 1995.

-Report in English on Cyprus Double Tax Treaties, published in 1990, updated in 1995.

-Report on Off shore companies of limited liability, Branches, Captive Insurance Companies, Collective Funds and Banking Units and their operation in Cyprus, published in 1989, second publication (1991), third publication (1993), fourth publication (1995).

-An Article published in the Offshore Finance Yearbook 1997-98 on “Cyprus International Trusts, Collective Investment Schemes and Direct Foreign Investment in Cyprus.

Anthony Indianos,

Πρόεδρος της Επιτροπής του αρχείου Α.Κ. Ιντιάνου.

Επικοινωνήστε!

+357 22675231

Στείλετε μήνυμα!

indianos@indianos.com.cy

Επίσκεψη!

Διαγόρου 4, Μέγαρο Κέρμια, Γραφείο 204, 1097 Λευκωσία

Ωράριο

Δευ – Πεμ: 8:30 π.μ - 18:00 μ.μ
Παρ: 8:30 π.μ - 14:30 μ.μ