Νομική Ενότητα

Πρόγραμμα κινηματογραφικής παραγωγής

Οι εταιρείες παραγωγής που επιλέγουν την Κύπρο για την ταινία είναι σε θέση να επιλέγουν μεταξύ μια έκπτωση (25% – 35%) ή μια φορολόγηση μείωση (μέχρι 35%) και μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις φορολογικές ελαφρύνσεις (10% – 20%) σχετικά με την επένδυση σε εξοπλισμό και υποδομή και δηλώσεις ΦΠΑ σχετικά με ορισμένες δαπάνες εντός του πεδίου εφαρμογής του προγράμματος. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σχετικά με το ποσοστό των ξένων επενδύσεων.

Επιλέξιμες κατηγορίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ταινίες μεγάλου μήκους (συμπεριλαμβανομένης της animation), τηλεοπτικές σειρές ή μίνι-σειρά, παραγωγή ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση, θεατρικά ή τηλεοπτικά απελευθέρωση, κινούμενα σχέδια (ψηφιακή ή αναλογική) ερευνητικά προγράμματα και φυσικής ιστορίας.

Οι επιλεγόμενοι αιτούντες πρέπει να είναι:

  • άτομα που ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα
  • νομικά πρόσωπα με ένα όνομα που ακολουθείται από τα αρχικά αναγνώριση ειδικού σκοπού AVC (οπτικοακουστικό Κύπρου)
  • εγγεγραμμένοι στην Κύπρο ή οποιοδήποτε άλλο μέλος κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την προϋπόθεση ότι ασκούν επιχείρηση στη Δημοκρατία της Κύπρου μέσω υποκαταστήματος ή γραφείο Δημοκρατίας τουλάχιστον μετά την έγκριση της αίτησης, και
  • περιορίζεται αυστηρά σε ένα και μόνο οπτικοακουστικής παραγωγής. Περισσότερες από μία παραγωγή κάτω από τον ίδιο αιτούντα απαγορεύεται με μια εξαίρεση για μια ομάδα παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο με ένα ενιαίο γενικό τίτλο με ενιαίο προϋπολογισμό, ή μια τηλεοπτική σειρά από όχι περισσότερο από 15 επεισόδια ετησίως με ένα ενιαίο προϋπολογισμό.

Επικοινωνήστε!

+357 22675231

Στείλετε μήνυμα!

indianos@indianos.com.cy

Επίσκεψη!

Διαγόρου 4, Μέγαρο Κέρμια, Γραφείο 204, 1097 Λευκωσία

Ωράριο

Δευ – Πεμ: 8:30 π.μ - 18:00 μ.μ
Παρ: 8:30 π.μ - 14:30 μ.μ